Novi Sad
25.12.2012.
15:16 > 10:41
U Klinici za ortopediju Kliničkog centra Vojvodine na neku od operacija kuka i kolena ukupno čeka 731 pacijent.
  • Lekar iz KCV

    03.01.2013 20:47
    Istina je ...
    ... uvek negde na sredini. Ja sam lekar iz KCV i radim na hirurškoj klinici. I prvi i trći komentar su zaista ružni. Ali na svu sreću ne oslikavaju pravo stanje stvari u KCV niti na ortopediji. KAo sto je i misljenje drugog komentara. Iako lekar u KCV, mogu svakome da pogledam u oci, svakome koga sam lečio, bez i trunke grize savesti, a vama kojima su tražili pare kažem - prijavite ih. Ili budite budale pa platite, ali onda se nemojte buniti. Ako ste pristali na to i dali pare a niste ih prijavili, onda niste nista bolji od njih. Vi takve lekare proizvodite i omogućavate njihovo opstajanje. Nemaju svi zaledjinu u politici ili policiji, nekoga će i nahvatati...
  • brka

    27.12.2012 18:56
    ceka se dugo...
    ...a preko reda se placa, a i kada stignes na red neki doktori otvoreno traze pare pre operacije, uzasnut sam pricom koju sam cuo pre neki dan....da mogu pohapsio bi ih sve koji se tako ponasaju i lomio im kukove i stavljao u redove za cekanje....olos doktorski
  • 26.12.2012 21:02
    Nemojte biti naivni ocekujuci da se izjednaci privatni i drzavni sektor, jer se to nikad nece dogoditi. To bi znacilo da se usluge privatnih lecenja naplacuju iz fonda. U toj bajci, svi bi pacijenti presli kod privatnih lekara. Isto tako, svi bi lekari momentalno napustili drzavne ustanove i presli u privatnike. A vrlo dobro znate da sat privatnog lekara kosta koliko ceo dan drzavnog lekara. A zdravstveni fond je POTPUNO PRAZAN.
  • Howyesno

    26.12.2012 13:33
    @pretnja ubistvom
    ti si iz serijske proizvodnje koja ce uskoro biti prekinuta, jer ste neprilagodjeni realnom svetu. Sto se tice mojih masovnih grobnica, nisam se cak nijednom potukao od osnovne skole, verovatno zato sto ne zapocinjem tuce, a ne izgledam bas kao neko s kim bi drugi imali zelju da je zapocnu ako ne moraju. Ti ako ne bi presudio nekome ko ti kaze da ispljunes onoliko para koliko nemas ili nece da odradi operaciju koja ce ti spasiti zivot, onda si otirac, i zasluzujes da taj izobliceni mengele zaradi na tebi. Ja bih ga sa zadovoljstvom i bez trunke kajanja odrobijao, jer je to u sustini samoodbrana i pravda.
  • ns

    26.12.2012 12:54
    Nama su tražili 1000 eura, i baba je stigla sutra na operaciju, inače su rekli da neće da rade, neka ide kući.
  • 26.12.2012 12:30
    pretnja ubistvom ????
    Howyesno a da ti malo zbog ozbiljn pretnje odsedis na klisi pa jedno 5g u mitrovici sve sa svojim odlicnim telesnim zdravljem i misicima iz teretane...ti bi nekog ubio??? "sve se tresem", neka neko zatrazi njegov IP pa poziv u policiju pa konsultacija sa tuziocem za kvalifikaciju dela pa postupak itd. Nego gde si pokopao ove koje si do sada ubio???
  • -

    26.12.2012 11:39
    -
    @Anonimus je
    tipican primer zdravstvenog radnika srbije.

    zaposlio se ne strucnoscu, ne odgovara za ucinjeno zlodelo, podmitljiv i ko zna sta jos

    verovatno ce ubiti nekoga ako to vec nije obavio

    koliko li mu je to novca dovoljno?
  • Howyesno

    26.12.2012 11:29
    licno sam odlicnog zdravlja, i osim povremene istegnute tetive u teretani ili neceg slicnog nemam nikakvih zdravstvenih problema vec sigurno petnaestak godina. To sve na stranu, ako mi se ne daj boze desi nesto za sta ce mi trebati jedan od ovih psihopata u klinickom centru o kojima sam se naslusao divnih prica, i ako me bude ucenjivao, mogu sa stopostotnom sigurnoscu da kazem da cu ga ubiti. Ne mislim ubiti od batina, nego bukvalno sacekati kod kola kad zavrsi smenu i zaustaviti mu puls. Zaboravite borbu protiv korupcije i inicijative evropske unije, kada bi se to desilo nekolicini njih, ostali bi se tresli od straha da ne pogrese dijagnozu, a kamoli od toga da ti stavljaju cenu od par stotina evra na zivot, jer bi znali da njihov vredi jos manje.
  • @Anonimus

    26.12.2012 11:18
    "Pa, gospodo draga, ne znam ..."
    I da se složim sa tobom 100% da li je to opravdanje?
    Ako nisi zadovoljan platom, tretmanom i uslovima u firmi u kojoj trenutno radiš, menjaš firmu.

    Jedva čekam da ih nateraju da izjednače privatni i državni sektor pa da zabrane istovremeni rad. Pa neka gospoda osnoju svoje klinike i ordinacije.
  • 26.12.2012 10:28
    doktori neznanja i tastine
    po logici i drevnoj tradiciji terapeut-lekar bi mogao biti samo covek koji svojim licnim duhovnim i fizickim zdravljem zraci primerom a naplacuje kada otkloni bolest...ova hrpa nesretnika sto pukose od tastine pred velikom slikom sebe - doktora su lajici, laksi dusevnih poremecaja i obolenja koji od zdravih prave bolesne i bolest dozivljavaju kao svoje pozeljno sredstvo rada od kojeg u krajnosti kupuju rucak...vi bez bolesti oni cvrsto ubedjeni da ostaju bez rucka pa samo navalite po zdravlje kod bolesnih umom i telom.
  • 26.12.2012 10:23
    spreci ne leci
    radite yogu, budite aktivni, hodajte, pazite na kilograme...pa cete umanjiti sansu da dodjete na ovu listu...ili se bavite bolescu ili zdravljem, ja nemam dilemu oko izbora
  • 26.12.2012 09:56
    Pa, gospodo draga, ne znam sta biste hteli. Kol'ko para. tol'ko i muzike. Hteli biste da vas i drugih 100, svakog meseca operise vrhunski hirurg za manje od 70.000 din mesecne nadoknade. I onda se pitate gde im je motivacija? Imaju oni znanja itekako, imali su nekad i duse, ali smucilo im se. Postoji odredjeni vemenski period izlozenosti degradaciji i ponizenju, tokom kojeg i najveci idealista izgubi ono zbog cega je usao u medicinu. Govorim iz licnog primera, na pocetku ni ne sanjah kako se mogu promeniti. A sto se tice anestezije, najteze i najnezahvalnije specijalizacije, tu se ne moze voljan kandidat ni lasom nahvatati. Platite strucnjake adekvatno, pa ce biti i anesteziologa i posvecenih hiruga, a bez korupcije.
  • 25.12.2012 22:13
    A da skoluju anesteziologe?
    A sto se kompetentnosti tice, slazem se da je drugo misljenje nemoguce dobiti!
  • Kaćunčica

    25.12.2012 20:58
    Jednostavno - nema
    @NS
    Nemoj da ti zatreba jer jednostavno nema. Nema ni za kakve pare (većina njih radi i privatno). Gotovo sve sam imala nesreću da upoznam. Nekolicina je delovalo predusretljivo, ali se na kraju ispostavilo da niko od njih nema petlju da kaže da je njegov kolega pogrešio niti da to ispravi čak i kada je to više nego očigledno.
  • 25.12.2012 20:40
    @NS
    ti vrhunski se dobro sakrivaju.

    imam prijatelja kojeg su posle loma otpustili sa gangrenom
  • Pacijent

    25.12.2012 20:38
    Hostel - KCV
    U tom leglu mita, korupcije, pljačke i bezobrazluka koji se zove Klinički centar Vojvodine, klinika za ortopediju drži slavno prvo mesto. Već i vrapci na grani znaju da bez par stotina evra od operacije nema ništa. To je tamo standard i od toga se ne odstupa. Nije tačno da neki čekaju godinu ili dve, tačno je samo jedno da se čeka dok se ne skupe novci da se daju, ko ne skupi čekaće večno. Na drugim klinikama je dosta slično ali nigde nije kao na ortopediji.
  • NS

    25.12.2012 19:58
    Preporuka Kaćunčici
    Ima i vrhunskih, treba se prvo raspitati!
  • Kaćunčica

    25.12.2012 19:04
    NS Ortopedija
    Na novosadskoj ortopediji radi najveći lekarski šljam. Nestručni su, pijani dolaze na posao, ne rade ništa, izlaze kad im padne na pamet, greše u 99% slučajeva, prave od ljudi invalide, a da ne pričam o tome koliko su puni sebe i koliko se vređaju kada im neko postavi neko pitanje jer to odmah shvataju kao uvredu. Treba tu uvesti neku kontrolu.
    Takođe je potrebno na medicinskom fakultetu uvesti da se polaže prijemni za specijalističke studije tako što wannabe ortopedu daš puzzle od dva komada pa ako ih spoje kako treba tek da onda mogu da se upišu. Kladim se da niko od ovih koji su trenutno tamo ne bi položio. Bože čuvaj me molim te da se ne slomim ponovo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna